Var mı Arkadaşlık Gibisi kitabı sınav soruları ve cevap anahtarı | Öğretimhane - Öğretimhane

Var mı Arkadaşlık Gibisi kitabı sınav soruları ve cevap anahtarı

1. Aşağıdakilerden hangisi “Kral
Arkadaşım” adlı hikâyedeki kralın
özelliklerinden birisi değildir?
A) Psikolojik sorunları olan biridir.
B) Öfkeli, aksi ve huysuz biridir.
C) Güleryüzlü, neşeli ve mutlu biridir.
D) Mutsuz biridir.
2. “Kral Arkadaşım” adlı hikâyede
Kral’ın mutlu olmasını sağlayan şey
nedir?
A) Yepyeni, pırıl pırıl elbiseler almak.
B) Kral olduğuna inanan birisini bulmak.
C) Yeni ülkeler fethetmek
D) Gezmek ve eğlenmek
3. “Kral Arkadaşım” hikâyesinin
başkahramanı Salih’in babasının
mesleği nedir?
A) Avukat
B) Mühendis
C) Dişçi
D) Psikiyatr
4. Salih, “Kral Arkadaşım” dediği
kişiyle nasıl tanıştı?
A) Sokakta oyun oynarken.
B) Hastaneye babasını ziyarete
gittiğinde.
C) Dedesini ziyaret etmek için köye
gittiğinde.
D) Bayramda şeker toplamaya
çıktığında.
5. Salih’in “Kral Arkadaşım” dediği kişi
neden sık sık öfkelenirdi?
A) Araçların korna seslerinden rahatsız
oluyordu.
B) Çocuklar gürültü yapıp başını
ağrıtıyordu.
C) Akrabalarından kimse onu ziyaret
etmiyordu.
D) Söylediği emirlere kimse
aldırmıyordu.
6. Salih, yaşlı adama neden “Kral
Arkadaşım” diyor?
A) Yaşlı adam gerçek bir kral olduğu
için.
B) Yaşlı adam onun en iyi arkadaşı
olduğu için.
C) Yaşlı adam kendisini bir kra
2
7. Salih’in “Kral Arkadaşı” birkaç yıl
sonra hangi işle uğraşmaya başladı?
A) Doktor oldu.
B) Başkomutan oldu.
C) İş adamı oldu.
D) Öğretmen oldu.
8. “İki Küçük Balıkçı” adlı hikâyede
Ergin zor durumda kalan ailesine
nasıl yardımcı olmuştur?
A) Ahmet’le beraber tuttukları balıkları
satarak.
B) Ahmet’le beraber kitap satarak.
C) Derslerine çalışıp iyi bir öğrenci olarak.
D) Ahmet’le beraber kıyafet satarak.
9. “İki Küçük Balıkçı” adlı hikâyede
Ahmet ve Ergin denizde
yakalandıkları fırtınadan nasıl
kurtulmuşlardır?
A) Fırtına bitmiş ve kurtulmuşlardır.
B) Kıyıya kadar zorlukla yüzmüşlerdir.
C) Bir gemici tarafından
kurtarılmışlardır.
D) Bir sal bulup kıyıya çıkmışlardır.
10.“İki Küçük Balıkçı” hikâyesinin
başkahramanları “Ahmet ve Ergin”
için söylenenlerden hangisi
yanlıştır?
A) İkisi çok iyi arkadaştır.
B) İkisi de iyi birer komşudur.
C) Aynı okula gitmektedirler.
D) İkisi de çok zengin bir ailenin
çocuklarıdır.
11.Ergin’in babası neden yirmi gündür
işe gitmiyordu?
A) Çok hasta olduğundan.
B) Denizde fırtına olduğu için.
C) Kolunu kırdığı için.
D) Kayıkları arızalandığından.
12.“Mektup Arkadaşı” adlı hikâyede
Mücahit kimin sayesinde Ercan’la
mektup arkadaşı olmuştur?
A) Ercan’ın doktoru sayesinde
B) Ercan’ın hemşiresi sayesinde
C) Ercan’ın babası sayesinde
D) Ercan’ın kardeşi sayesinde
13.Ercan’ın hastalığı neydi?
A) Ağır bir kemik hastalığına yakalanmıştı.
B) Çok ağır bir gribe yakalanmıştı.
C) Kalbinde rahatsızlık vardı.
D) Ciğerlerini üşütmüştü.
14.Ercan’ın kendisine mektup yazan
arkadaşı için “Bu çocuk,
kompozisyon sınavından kesin yüz
alır.” demesinin nedeni neydi?
A) Yazısının çok güzel olması.
B) Noktalama yanlışı yapmaması.
C) Kâğıdı çok düzenli olması.
D) Gördüğü yerleri çok güzel anlatması.
A
3
15.Ercan’ın mektup arkadaşı Mücahit,
yazdığı mektuplarda Ercan’a ne
anlatıyordu?
A) Türkiye’nin çeşitli bölgelerini, gezi yazısı
şeklinde anlatıyor.
B) Gezdiği ülkeleri anlatıyor.
C) İnsanların yaşam biçimlerini
hikâyeleştiriyor.
D) Katıldığı eğlenceleri ve tanıştığı
insanları anlatıyor.
16.Ercan, Mücahit’le birlikte seyahate
çıkma fikrinin yanlış olduğunu ne
zaman anladı?
A) Mücahit’in kötü kalpli biri olduğunu
öğrendiğinde.
B) Mücahit’in felçli bir çocuk olduğunu
görünce.
C) Mücahit’in çok fakir bir ailesi olduğunu
öğrenince.
D) Mücahit’in sürekli yalan söylediğini fark
ettiğinde.
17.“Amerikalı Arkadaş” adlı hikâyenin
sonunda John’un yardımsever ve
paylaşımcı biri olmasını sağlayan şey
nedir?
A) Arkadaşı Cem’in ona güzel bir ders
vermesi
B) John’un babasının onunla konuşması
C) John’un okuldan atılması
D) Öğretmenin John ile konuşması
18.“Amerikalı Arkadaş” adlı hikâyede
John, sınav öncesi silgisini
kaybeden Cem’e nasıl davranmıştır?
A) Silgisini bölüp yarısını Cem’e vermiştir.
B) Cem’i öğretmene şikâyet etmiştir.
C) Silgiyi çöpe atmıştır.
D) Silgisini Cem’le paylaşmamıştır.
19.Cem’in çocukluğu neden yabancı
ülkelerde geçmişti?
A) Annesi yurt dışında görevli olduğu için.
B) Yeni ülkeler görmeyi çok sevdiği için.
C) Yıllar önce yurt dışına yerleştikleri için.
D) Babası Dışişleri Bakanlığında görevli
olduğu için.
20. Cem’in Amerikalı arkadaşı John,
nasıl biriydi?
A) Uzun boylu, esmer bir çocuktu.
B) Şişman, kısa boylu ve sarışındı.
C) Sevimli, çilleri olan sarışın bir çocuktu.
D) Yüzünde kocaman beni olan, sarışın bir
çocuktu.
A
4
21. Cem’in anne babasına göre, John’un
ilginç davranmasının sebebi nedir?
A) Çok unutkan bir çocuk olmasındandır.
B) Psikolojik sorunları olmasıdır.
C) Kültür farkı olmasıdır.
D) Kararsız bir yapıda olmasıdır.
22. Mehmet, kardeşi Ayşe’ye :“Gökten
şeker yağıyor.” derken aslında ne
oluyordu?
A) Kar yağıyordu.
B) Birisi gökten pamuk atıyordu.
C) Tatlı tatlı yağmur damlaları düşüyordu.
D) Her tarafı sis kaplamıştı.
23. Kızak yarışında neden kimse
Mehmet’i geçemiyordu?
A) Mehmet çok yetenekli olduğu için.
B) En güzel ve en pahalı kızak onda
olduğu için.
C) Mehmet, daima yarışa erken
başladığından.
D) Mehmet, yarış sırasında hile
yaptığından.
24. Akif’in annesinin, Akif’e söylediği
mükemmel öğüt neydi?
A) Boş vaktini iyi değerlendir!
B) İnsanlarla asla alay etme!
C) İyi tanımadığın insanlarla arkadaşlık
etme!
D) Ne olursa olsun yalan söyleme!
25. Mahmut, dedesinin bütün
dedelerden kuvvetli olduğunu
söylemekle neyi kastediyordu?
A) En bilgili dede olduğunu.
B) En güçlü dede olduğunu.
C) Dedesinin çok çevik olduğunu.
D) Dedesinin, gençken birçok başarısı
olduğunu.
26.Aşağıdakilerden hangisi “Dedeler ve
Torunlar” adlı hikâyeden
çıkarılabilir?
A) İyiler her zaman kazanırlar.
B) İyice dinleyip anlamadan söze
karışmamalıyız.
C) Yabancı insanlarla görüşmemeliyiz.
D) Zamanımızı iyi kullanmalıyız.
27. “Eski Düşman Yeni Dost”
hikâyesinin sonunda Cüneyt’in aldığı
büyük ders nedir?
A) Kaba kuvvetin bilgiden üstün olduğu.
B) Okumakla zengin olunamayacağı.
C) Bilginin kaba kuvvetten üstün olduğu.
D) En büyük kazancın ticarette olduğu.
28. Kadriye teyze ve ailesi neden
evlerinden çıkarılmış ve 56 numaraya
sığınmıştı?
A) Kiralarını ödeyemedikleri için.
B) Evleri yıkıldığı için.
C) Evlerinin asıl sahipleri geldiği için.
D) Ev sahibiyle tartıştıkları için.

VAR MI ARKADAŞLIK GİBİSİ
1) C
2) B
3) D
4) B
5) D
6) C
7) C
8) A
9) C
10) D
11) A
12) B
13) A
14) D
15) A
16) B
17) A
18) D
19) D
20) C
21) C
22) A
23) B
24) C
25) A
26) B
27) C
28) A

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ