Suya Kavuşuncaya Dek kitabı sınav soruları ve cevap anahtarı | Öğretimhane - Öğretimhane

Suya Kavuşuncaya Dek kitabı sınav soruları ve cevap anahtarı

54.Salva hangi özellikleri sayesinde
yaşadığı zorlukların üstesinden
gelebilmiştir?
A) İntikam isteği ve hırs
B) Güç ve Amerika’ya gitme arzusu
C) Umut ve azim
D) Başarılı ve zengin olma isteği
55.Aşağıdakilerden hangisi ‘’Suya
Kavuşuncaya Dek’’ adlı kitabın
gençlere vermek istediği mesajlardan
biri değildir?
A) Bir zorluğu aşmanın en kolay
yolu aceleci davranmaktır.
B) İşler yolunda gitmiyorsa sakin
olun.
C) Umutlu olmayıp vazgeçerseniz
daha az mutlu olursunuz.
D) Azimli olursanız zorlukları
aşarsınız.
56.Salva’nın Sudan’daki insanlara
yardımcı olabilmek için başlattığı
projenin adı aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Sudan’daki Çocuklar İçin Okul
B) Sudan İçin Su
C) Sudan İçin Barış
D) Özgür Sudan
57.Salva gibi mülteci kamplarına
yürüyerek ulaşan yetim çocuklara
Amerika’da verilen ad
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mülteci Çocuklar
B) Kayıp Çocuklar
C) Yürüyen Çocuklar
D) Siyah Çocuklar
58.Aşağıdakilerden hangisi Dinka
kabilesi geleneklerine göre kayıp
olan ve bulunan birini kutsamanın
yoludur?
A) İnek öldürmek
B) Kabile şarkısını söylemek
C) Sarılmak
D) Alnını suyla ıslatmak
54-80 arasındaki sorular “SUYA
KAVUŞUNCAYA DEK” adlı kitaba ait
sorulardır.
A
10
59.‘’Suya Kavuşuncaya Dek’’ adlı kitabın
kahramanı Salva Dut, Güney
Sudan’da hangi köydendir?
A) Kampala
B) Kakuma
C) Juba
D) Loun-Ariik
60.Sudan’da yaşanan iç savaşın sebebi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Petrol
B) Nüfus yoğunluğu
C) Din
D) Nil Nehri
61.Köyü saldırıya uğradığında Salva
neredeydi?
A) Okulda
B) Evde
C) Tarlada
D) Gölette
62.Salva’nın yürüyüş grubuna sonradan
dahil olan akrabası aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Amcası
B) Dedesi
C) Babası
D) Kardeşi
63.Salva’nın İfo Mülteci Kampı’ndaki
yardım görevlisi Michael’dan
öğrendiği iki şey hangisidir?
A) Yemek yapmak – Satranç oynamak
B) İngilizce okumak – Voleybol
oynamak
C) Silah kullanmak – Yüzmek
D) Gitar çalmak – Tenis oynamak
64.Salva’nın yürüyüş grubundaki
arkadaşı Merial’in başına gelen
aşağıdakilerden hangisi olmuştur?
A) Nil Nehri’nde boğulmuştur.
B) Aslan tarafından öldürülmüştür.
C) Salva ile Amerika’ya gitmiştir.
D) İfo Mülteci Kampı’nda ölmüştür.
65.Salva’nın yürüyüş grubu için
yolculuğun en zorlu kısmı neresi
olmuştur?
A) Nil Nehri’nden geçiş
B) Atuot toprakları
C) Akobo Çölü
D) Orman
A
11
66.Düşman olan ancak fiziksel olarak
birbirine çok benzeyen Dinka ve Nuer
yerlileri birbirinden nasıl ayırt
ediliyordu?
A) Yüzlerindeki yara izlerinden
B) Kollarındaki işaretlerden
C) Saç kesimlerinden
D) Kıyafetlerinden
67.Nya’nın köyüne açılan su kuyusunun
yakınında ikinci bir inşaat çalışması
başlamıştı. Bu inşaatın amacı neydi?
A) Ev yapmak
B) Ahır yapmak
C) Hastane yapmak
D) Okul yapmak
68.Etiyopya’daki mülteci kamplarının
kapatılma sebebi aşağıdakilerden
hangisidir?
A)Salgın hastalıklar
B)Sudan’daki savaşın bitmesi
C)Yiyecek sıkıntısı
D) Etiyopya hükümetinin çökmek
üzere olması
69.Aşağıdakilerden hangisi Amerika’ya
yerleşmek üzere seçilen çocuklarda
aranılan özelliklerden biri değildir?
A)Hasta olmamak
B) Erkek olmamak
C)İsyancı askerlere destek vermemiş
olmak
D)Yetim olmak
70.Nya , Salva’yla tanışınca ona
aşağıdakilerden hangisini
söylemiştir?
A) ‘’ Suyu getirdiğin için teşekkürler.’’
B) ‘’ Sen bir Dinka’sın. Seni
sevmiyorum.’’
C) ‘’ Ben de isyancılarla beraber
savaşacağım.’’
D) ‘’ Seninle Amerika’ya gelmek
istiyorum.’’
71.Sudan hükümetinin resmi dili
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Arapça
B) Dinka Dili
C) Sudanca
D) Nuer Dili
A
12
72.Salva’nın okula yıl boyu devam
edememesinin sebebi nedir?
A) Okul masraflarını
karşılayamamaları
B) Kurak mevsimde köyü terk etmek
zorunda kalmaları
C) İç savaş yüzünden
D) Çalışmak zorunda olması
73.Salva’nın babası köyde şerefli ve
saygı duyulan hangi görevi
üstlenmişti?
A) Çiftçilik
B) Öğretmenlik
C) Köy yargıçlığı
D) Marangozluk
74.Salva’nın köyünde erkekliğe adım
atma ayininin bir parçası olarak
erkek çocukların suratlarına hangi
işaret kazınırdı?
A) V
B) W
C) Q
D) X
75.Salva’nın yürüyüş grubunda olan
Jur-chol kabilesinden Buksa ötmekte
olan kuşu takip edince ne
bulmuştur?
A) Su
B) Yiyecek
C) Arı kovanı
D) Mağara
76.Nya ve ailesi yılın belli zamanlarında
evlerinden ayrılarak büyük gölün
yakınlarındaki kampa yerleşiyordu.
Bunun sebebi aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Nya’nın babasının işinden dolayı
B) İç savaştan kaçmak için
C) Nya’nın eğitimi için
D) Yağmurlar kesilip köyün
yakınlarındaki gölet kuruduğu
için
77.Nya’nın köyüne gelen yabancı
adamların su bulmak için
kullandıkları sondaj aleti neye
benzetilmektedir?
A) Deve
B) Fil
C) Timsah
D) Zürafa
A
13
78.Salva’nın uzun ve yorucu bir
yolculuktan sonra altı yıl kaldığı ‘’
İtang Mülteci Kampı’’ hangi
ülkededir?
A) Kenya
B) Etiyopya
C) Uganda
D) Sudan
79.Salva, babasının yaşadığını ve Güney
Sudan’da bir hastanede yattığını
öğrenince ne yapmıştır?
A) Ona para göndererek hastane
masraflarını karşılamıştır.
B) Orada hala savaş olduğu için
hiçbir şey yapamamıştır.
C) Ne pahasına olursa olsun oraya
giderek babasını görmüştür.
D) Hiçbir şey olmamış gibi hayatına
devam etmiştir.
80.‘’ Suya Kavuşuncaya Dek’’ adlı
kitapla ilgili aşağıda verilen
bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Kitabın yazarı Linda Sue Park’tır.
B) Yaşanmış bir olaya
dayanmaktadır.
C) Kitapta küçük bir kız olan Nya’nın
hikâyesi de anlatılmaktadır.
D) Salva ve Nya Güney Sudan’da
aynı kabileden olan iki
arkadaştır.

SUYA
KAVUŞUNCAYA
DEK
54) C
55) A
56) B
57) B
58) D
59) D
60) C
61) A
62) A
63) B
64) B
65) C
66) A
67) D
68) D
69) B
70) A
71) A
72) B
73) C
74) A
75) C
76) D
77) D
78) B
79) C
80) D

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ