Sponsorlu Baglantilar

Sol Ayağım kitabı test soru ve cevapları

Ana Sayfa » Kitap Okuma Yarışması Soruları » Sol Ayağım kitabı test soru ve cevapları
Sitemize 11 Şubat 2014 tarihinde eklenmiş ve kişi tarafından ziyaret edilmiş.

Sol Ayağım kitabı test soru ve cevapları

21. Christy ilk tekerlekli arabasına ne ad vermiştir?
A. Daniel B. Chery C. Brown D. Henry

22. Christy’nin sol ayağıyla yazmayı öğrendiği ilk şey nedir?
A. “Anne” sözcüğü B. “Baba” sözcüğü C. Adının ve soyadının ilk harfleri D. “Kardeş” sözcüğü

23. Christy’nin rahatsızlığı neydi?
A. Çocuk felci geçirmiştir B. Beyin felci geçirmiştir
C. Ateşli bir hastalık geçirmiştir D. Yüz felci geçirmiştir

24. Christy ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A. İrlanda edebiyatının önemli bir yazarıdır.
B. Sol ayağıyla yazı yazabilmekte ve resim yapabilmektedir.
C. Geçirdiği hastalıktan dolayı ancak on yaşında yürümeye başlamıştır.
D. Dublin’de doğup büyümüştür.
25. Christy’i hikayeler yazmaya iten nedir?
A. Resim yapmak sıkıcı geldiği için hikaye yazmaya başlamıştır.
B. İnsanlardan farklı olduğunu düşündükçe ümitsizliğe kapılması onu hikaye yazmaya itmiştir.
C. Annesi teşvik ettiği için yazmaya başlamıştır.
D. Resim yapmak zor geldiği için hikaye yazmaya başlamıştır.

26. Christy’nin en çok sevdiği yazar kimdir?
A. Charles Dickens B. Tolstoy C. Oscar Wilde D. Jack London

27. Christy otobiyografini yazmak için ilk denemeyi kaç yaşında yapmıştır?
A. 21 B. 20 C. 19 D. 18

28. Yazılarını sol ayağıyla yazan Christy ilk otobiyografisini niçin kardeşine yazdırmıştır?
A. Sol ayağını kullanmaktan sıkıldığı için.
B. Doktoru sol ayağını kullanmayı yasakladığı için
C. Artık sol ayağını kullanamadığı için.
D. Kardeşi yazı yazmayı sevdiği için.

29. Christy’e yazar olması konusunda yardımcı olan, ona ders veren, onu yönlendiren kimdir?
A. Annesi B. Babası C. Doktoru Robert Collis D. Öğretmeni Guthrie

30. “Sol Ayağım” adlı eserin türü nedir?
A. Roman B. Otobiyografi C. Deneme D. Söyleşi

21.D 22.C 23.B 24.C 25.B 26.A 27.D 28.B 29.C 30.B




Paylaş
Sitemizdeki Benzer İçerikler



Yorumlar

Bu Yazıya Toplam 0 Yorum Yapılmış
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :
SiZ SORDUNUZ BiZ CEVAPLADIK!
Pencere kenarında yagmuru seyrettik yalnızlıgımla cumlesindeki ses olayları
Bundan sonra yaptıklarının hesabını sormayacağım.İstanbul denince hep seni yazıyorum
45 in karakökü
doğru bilgi sezgi yoluyla elde edilir diyen gazali bilgiye ulaşmanın ..........
sokratların şüphe anlayışı ile descartes'in şüphe anlayışı arasındaki farkı yazınız?
kant'ın aklı mahkemeye çıkarması ile amaçladığı durumu belirtiniz?
rasyonalistlerin temsilcisi hegel'in diyakletik aşamalarını örnekle yazınız
sofistlerin temsilcileri kimdir? bilgiyi .... görüşleri yazınız.
Tanzimat edebiyatının 1. dönem şiirinin özellikleri
bilgi nedir? bilgi nasıl oluşur? kısa olsun
SORU SORMAK İÇİN TIKLAYINIZ
41