Kim Güldüye Gittim Gelecem kitabı sınav soruları ve cevap anahtarı | Öğretimhane - Öğretimhane

Kim Güldüye Gittim Gelecem kitabı sınav soruları ve cevap anahtarı

68.” Eyvah! Her Şey Yolunda!”
hikayesinde Tuncay Bey neye şaşırıyor?
A) Komşusunun hal hatır sormasına
B) İnsanların tuhaf giyimlerine
C) Mahalle kadınlarının dedikodu
yapmamasına
D) Saatin alarmı çalmadan uyanabilmesine
68-80 arasındaki sorular “KİM GÜLDÜYE
GİTTİM GELECEM” adlı kitaba ait
sorulardır.
A
11
69. “Eyvah! Her Şey Yolunda!”
hikayesinde verilmek istenen mesaj
nedir?
A) Kötülerin yaptığı kötülük yanlarına
kâr kalır.
B) İyiler her zaman kazanır.
C) İyiler kaybetmeye mahkum değildir.
Kötüler kazandığını sanmaya
mahkumdur.
D) İyilik eden iyilik bulur.
………….
Bütün sosyolog ve psikologları bile “Biz
bilmiyoruz!” dedirtme raddesine getiren
Tahsine Dobra, sözlerine son verirken
“Kimseyi markalı kefenle, makyajla
gömmüyorlar.Hanımlara
sesleniyorum.Lütfen biraz gerçekçi
olun.Sizi beğendiğini söyleyenler
aslında makyajınızı, son moda
kıyafetinizi beğeniyor.Yüzünüzü yıkayıp
makyajınızı çekince geriye kalan asıl
sizsiniz.Eğer bu şekilde de mutluysanız
ne mutlu.”diye ekleyiverdi.
70. “Anaa! Haber Bülteni” metninden
alınan yukarıdaki parçaya aşağıdaki
sözlerinden hangisi uyar?
A) Ya olduğun gibi görün ya da
göründüğün gibi ol.
B) Bir deli, bir kuyuya taş atmış. Kırk
akıllı çıkaramamış.
C) Deveye neden boynun eğri demişler.
Nerem doğru ki demiş.
D) Ne oldum dememeli, ne olacağım
demeli.
……
– Ay nerelerdesin sen ya? Nasıl da
özlemişim.
– (Bekle özledin bekle! Kesin gene bir
derdi var! Benden başka hangi saf iki
saat dinler ki seni.)
– Sadettin açıktın mı kardeşim? Gel bir
seyler yiyelim.
– (Eminim gene 200 lirası
vardır.Bozmazlar ayağına yine kendine
yemek ısmarlatacak.)
– Ay komşu nereye gidiyorsun?
– (Marketten bir şeyler aldıracak!Nasılsa
enayiyim ya ben burada!)
– Koştura koştura nerden geliyorsun
şekerim? Bir sorun yok umarım.
– (Bakalım hastaneden mi pastaneden
mi öğrensin de etrafa yaysın!Mevzu mu
çıksın, dedikodu mu yapsın.)
– Seni çok seviyorum babacığım.
-(Kesin harçlığı bitti.)
-Seni çok seviyorum kızım.
-(Kesin “Kalk bi çay koy.” diyecek.)
71. Yukarıdaki cümlelerde insanların
sözlerinden hangi anlam çıkarılmaz?
A) İnsan her zaman iyi niyetli olmadır.
B) İnsanların söyledikleri ve asıl
düşündükleri aynı değildir.
C) İnsanlar her sözün altında bir anlam
arar.
D) Söylediklerimiz karşı taraftan yanlış
anlaşılabilir.
A
12

Olayları olduğu gibi algılayıp kabul
edenlere “saftirik” , göründüğü gibi değil
de görünmediği gibi gibi anlayanlara da
“uyanık!” derler. Bu kafadakileri “Bunlar
sizce neden böyle hocam?” diye
Freud’a sorsan “Yani bildiğimi de
unuttum iyi mi. Ne diyeyim, Allah bildiği
gibi yapsın diyorum!” diyerek diplomayı
yırttığı rivayet edilebilir.
72. Yukarıdakilerden insanlarla ilgili
ne söylenebilir?
A) Freud’a güvenmek gerekir.
B) Saflık ve uyanıklık kişiden kişiye
değişir.
C) Kusursuz insan yoktur.
D) İnsanoğlu özünde temizdir ve öyle
kalmalıdır.
73. “Bana Masal Anlatma!”
bölümünde babası kızına masal
olarak aslında neyi anlatıyor?
A) Gelecekle ilgili beklentilerini
B) İş yaşamındaki sorunlarını
C) Eşiyle geçmişte yaşadığı sorunlarını
D) Arkadaşlarıyla ilgili problemlerini.
74. “Ne Bu Pozlar Ya!” bölümünde
yazarın şikayetçi olduğu nokta nedir?
A) Poz verme hastalığı
B) Yemek fotoğrafı çekme hastalığı
C) Özçekim hastalığı
D) Yemek yeme hastalığı
“Ağaçta kalmış kediyi kurtarsın da sokakta
çantaları kaptığı gibi kaçan kapkaççıyı
yakalasın da isterse insan yiyen, gözleri
kan çanağına dönmüş bir canavar olsun ne
var ki!”
“Gündüzleri tatilci şortuyla bahçedeki
çimleri biçsin, komşulara soğuk limonata
dağıtsın da akşam olup dolunay çıkınca
tüyleri fışkırtıp kurt adama dönüşerek tek
tek komşuları parça pinçik etsin ne çıkar!”
75. “Nerde O Eski Kötü Adamlar!”
metninden alınan yukarıdaki paragraflar
toplumsal olarak hangi yönümüzü
eleştiriyor?
A) İnsanların bazı şeyleri görmezden
gelmesini
B) Yardımsever insanlara iyi gözle
bakılmadığı
C) Kişilerin görünen sevimli yüzlerine
aldanıldığı
D) Nazik kişilerin yeteli düzeyde olmadığı
A
13
76. Şokking Market Offlayn Kremleri
diye tanıtılan krem neye iyi gelmektedir?
A) İnsan psikolojisine
B) Kırışıklığa
C) Kas ağrılarına
D) Sivilcelere
77. ”Mutlu Olmak Sağlığa Zararlıdır!” alt
başlığında eleştirilen kişiler kimlerdir?
A) İyimser olanlar
B) Vefalı olanlar
C) Yardımsever olanlar
D) Karamsar olanlar
78. “ Kim Güldüye Gittim , Gelicem”
kitabının hangisi konu başlığı değildir?
A) Gel Biraz Göbek Atalım
B) Ne Bu Pozlar Ya!
C) Bizim Evin Halleri
D) Cevapsız Sorular
79. ”Mutlu Olmak Sağlığa Zararlıdır”
hikâyesinde buldukları ilk atasözü
nedir?
A) Ava giden avlanır
B) Gülme komşuna gelir başına
C) Ağaç yaprağıyla gürler
D) Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez
80. “Sevmesem Döver miyim?”
bölümünde erkeklerin kadınları dövme
bahanelerinden biri değildir?
A) İzinsiz halı yıkaması.
B) Ağlayan çocuğu susturamaması.
C) Güzel yemekler yapması.
D) Maç izlerken televizyonun önünden
geçmesi.

KİM GÜLDÜYE
GİTTİM GELECEM
68-A
69-C
70-A
71-A
72-D
73-C
74-C
75-C
76-B
77-D
78-C
79-A
80-C

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ