ÜYE GİRİŞİ

YENİ ÜYELİK

 

DİĞER İÇERİKLER


Sponsorlu Baglantilar

Bu ülke kitabı soruları ve cevap anahtarı

Ana Sayfa » Kitap Okuma Yarışması Soruları » Bu ülke kitabı soruları ve cevap anahtarı
Sitemize 16 Aralık 2015 tarihinde eklenmiş ve kişi tarafından ziyaret edilmiş.

1.Aşağıdakilerden hangisi “Münzevi Yıldızlar” bölümünde yer alan şahıslardan değildir?

A) Balsac B) Said Nursî C) İbn Haldun D) Abdülhamit Han E) Kemal Tahir

“Argo, kanundan kaçanların dili; ………., tarihten kaçanların. Argo, korkunun ördüğü duvar; ………. şuursuzluğun. Biri günahları gizleyen peçe, öteki irfanı boğan kement. Argo, yaralı bir vicdanın sesi; ………., hafızasını kaybeden bir neslin. Argo, her ülkenin; ………., ülkesizlerin.”

2.Yukarıdaki boşluklara aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Küfür B) Yabancı dil C) Uydurma dil D) Deyimler E) Ana dil

“…….., bir milletin hafızası, yani kendisi; heyecanıyla hasretiyle, şuuruyla. …….. uzanan el namusa uzanmıştır. Her mukaddesi yıkan Fransız İhtilali, tek mukaddese saygı göstermiş: ………. . ”

3.Yukarıdaki boşluklara aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Edebiyat B) Tarih C) Kamûs (sözlük) D) Kültür E) Gelenek

“………., idrakimize giydirilen deli gömlekleri. İtibarları menşe’lerinden geliyor. Hepsi de Avrupalı.”

4.Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) İzm’ler B) Emperyalizm C) Üniversiteler D) Teknoloji E) Medeniyet

Annesi, ona babasından gizli olarak küçük yaşta Rusça öğretti. Frenk fikir ve ideallerini yaymaktaki gayretlerinden dolayı Frenk lakabını aldı. “Üç Medeniyet”i yazdı.
5.Bu yazar aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ahmet Ağaoğlu B) Abdullah Cevdet C) Rıza Tevfik D) Ali Kemal E) Yahya Kemal

6.“İntelijansiye” ne demektir?

A) Fikir akımı B) Aydınlar takımı C) Yabancı güçler D) Aklı esas alan bir akım E) Gelenekçiler

“…..… Avrupa için bir afyondur bütün ideolojiler gibi. Avrupa tarihi bir sınıf kavgası tarihidir. Osmanlı için şuurdur……., tesanüttür, sevgidir. Osmanlı toplumu insan haysiyetine ve inanç birliğine dayanır.”
7.Yukarıdaki boşluklara aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Din B) Kültür C) Romantizm D) Tarih E) Aşk

8.Birçok ünlü sosyolog yetiştiren fakat 1958’e kadar liselere sosyoloji dersini sokmayan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fransa B) Hindistan C) Rusya D) Türkiye E) Çin

9.Cemil Meriç’in “Her kitabı bir bombaydı, hıyanet kalesinde onulmaz gedikler açan bir bomba…” dediği ve “Münzevi Yıldızlar” bölümünde kendisine yer ayrılan ünlü romancımız aşağıdakilerden hangisidir?

A) Reşat Nuri B) Peyami Safa C) Necip Fazıl D) Kemal Tahir E) Orhan Pamuk

10.Cemil Meriç’in “O, dağ başında va’z eden bir mürşit… Hor görülenler her şeyini kaybedenler, mukaddesleri çiğnenenler ona koştu akın akın.” dediği ve “Münzevi Yıldızlar” bölümünde kendisine yer ayrılan ünlü düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

A) Dante B) İbn Haldun C) Bediüzzaman Said Nursî D) Nurullah Ataç E) İmam Gazali

1 D
2 C
3 C
4 A
5 B
6 B
7 A
8 A
9 D
10 C

 




Paylaş
Sitemizdeki Benzer İçerikler



Yorumlar

Bu Yazıya Toplam 0 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

İlgili Terimler :