Sponsorlu Baglantilar

Beyaz Yele Eseri Soruları ve Cevapları

Ana Sayfa » Kitap Okuma Yarışması Soruları » Beyaz Yele Eseri Soruları ve Cevapları
Sitemize 24 Mart 2013 tarihinde eklenmiş ve kişi tarafından ziyaret edilmiş.

BEYAZ YELE

 

1. Folko’nun dedesinin adı nedir?

A) Ösebyo          B) Antonyo        C) Cuzeppe        D) Enrico

2. Folko hangi işi yapmak istiyordu?

A) çiftçilik            B) balıkçılık         C) sirk canbazı                   D) seyislik

3. Folko kaç yaşındadır?

A) 11                     B) 12                     C) 13                     D) 14

4. Beyaz Yele’ nin annesinin adı nedir?

A) Rozi                 B) Rozinante                     C) Mary                               D) Rita

 

5 ve 6.soruları aşağıdaki paragrafa göre cevaplayınız.     

Ösebyo omzunda çapasıyla yanı başlarında yürüyordu. Çapanın tepesinde de evcilleştirdiği ………(1)………….. tünemiş, gagasını havaya dikmişti. Ösebyo’ nun can yoldaşıydı bu kuş. Uzak denizlere yelken açtığı zamanlarda ………(2)…….’den öğrenmişti küçük kuşları eğitmeyi.

5. Yukarıdaki (1) numaralı boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) serçekuş        B) tarlakuşu       C) güvercin         D) sığırcık

 

6. Yukarıdaki (2) numaralı boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Türkler           B) İngilizler         C) Çinliler            D) Portekizliler

7. Beyaz Yele’nin dövüştüğü atın adı nedir?

A) Kara Prens                    B) Kara Şimşek                 C) Karakaçan     D) Sarı Fırtına

8. Antonyo’nun atının adı nedir?

A) Franki             B) Tardelli           C) Ferrari             D) Marakana

9. Folka Beyaz yele’ yi ilk nerde görüyor?

A) ormanda       B) sirkte               C) bataklıkta      D) harada

10. Beyaz Yele Folko’ nun yanına neden geliyor?

A) acıktığından                 B) özlediğinden                               C) yaralandığından          D) yaşlandığından

 

CEVAPLAR

1. A        2. D        3. B        4. D        5. B        6. C        7. A        8. A        9. C        10. C

 




Paylaş
Sitemizdeki Benzer İçerikler



Yorumlar

Bu Yazıya Toplam 0 Yorum Yapılmış
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
İlgili Terimler :
SiZ SORDUNUZ BiZ CEVAPLADIK!
Pencere kenarında yagmuru seyrettik yalnızlıgımla cumlesindeki ses olayları
Bundan sonra yaptıklarının hesabını sormayacağım.İstanbul denince hep seni yazıyorum
45 in karakökü
doğru bilgi sezgi yoluyla elde edilir diyen gazali bilgiye ulaşmanın ..........
sokratların şüphe anlayışı ile descartes'in şüphe anlayışı arasındaki farkı yazınız?
kant'ın aklı mahkemeye çıkarması ile amaçladığı durumu belirtiniz?
rasyonalistlerin temsilcisi hegel'in diyakletik aşamalarını örnekle yazınız
sofistlerin temsilcileri kimdir? bilgiyi .... görüşleri yazınız.
Tanzimat edebiyatının 1. dönem şiirinin özellikleri
bilgi nedir? bilgi nasıl oluşur? kısa olsun
SORU SORMAK İÇİN TIKLAYINIZ
41