Sponsorlu Baglantilar

Beyaz Gemi Romanı Kitap Sınavı Soru ve Cevapları

Ana Sayfa » Kitap Okuma Yarışması Soruları » Beyaz Gemi Romanı Kitap Sınavı Soru ve Cevapları
Sitemize 09 Mayıs 2013 tarihinde eklenmiş ve kişi tarafından ziyaret edilmiş.

“BEYAZ GEMİ” ROMANI KİTAP SINAVI SORULARI

1)      Aşağıdakilerden hangisi “Beyaz Gemi” romanındaki karakterlerden birisi değildir?

A) Seyit Ahmet                B) Mehmet Dede                 C) Çocuk                   D) Gülcemal

 

2) “Beyaz Gemi” romanındaki dedeye takılan lakap hangisidir?,

A) Cömert                      B) Çalışkan                          C) Hamarat                D) İyi yürekli

 

3) Aşağıdakilerden hangisi “Beyaz Gemi” romanındaki çocuğun çevresindekilere taktığı adlardan biri değildir?

A) Kurt                      B) Tank                              C) Aslan                        D) Deve

 

4) Urazkul ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A)    Bir kız, bir oğlan iki çocuğu vardır.                     C) İyi niyetli birisidir.

B)    Karısı ile iyi geçinmektedir.                                 D) Çevresindeki kişiler tarafından sevilmemektedir.

 

5) Dedenin torununa anlattığı masalın kahramanı kimdir?

A) Geyik Ana                 B) Küçük Kurbağa             C) Yaramaz Kedi          D) Minik Tavşan

 

6) Çocuğun köpeğinin adı ve özelliği nedir?

A) Karabaş- Cesurdur.                              B) Baltek- Tembeldir.

C) Balkız- Uyuşuktur.                               D) Çapkın- Koşmayı sevmez.

 

7) Aşağıdakilerden hangisi “Beyaz Gemi” romanındaki yer adlarından biridir?

A) Birlik Dağı                     B) Aşık Deresi                   C) Asker Ormanı               D) Isık Göl

 

8) Aşağıdaki karakterlerden hangisi “Beyaz Gemi” romanında yoktur?

A) Kulubey                       B) Köketay                      C) Cengiz                           D) Urazkul

 

9) “Beyaz Gemi” romanındaki çocuk için verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A)    Etrafındaki bazı varlıklara kendince isimler vermektedir.

B)    Anne ve babasıyla beraber yaşamaktadır.

C)    Masalları çok sevmektedir.

D)    Dedesini çok sevmektedir.

 

10) Ninenin çocuğa verdiği ad nedir?

A) Yaramaz                       B) Haylaz                         C) Serseri                     D) Yabancı

 

11) “Beyaz Gemi” romanı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A)    Romandaki çocuğun ailesi zengindir.

B)    Romandaki karakterlerden birinin adı Büke teyzedir.

C)    Romandaki çocuk ninesini çok sevmektedir.

D)    Mümin Dede Buğu soyundandır.

 

12) “Beyaz Gemi” romanındaki dedenin en çok alınmasına (üzülmesine) neden olan olay nedir?

A)    Tören veya şenlik yapılırken eş, dostlarının ona bir şey danışmaması.

B)    Tarlada çok çalıştırılması.

C)    Kendinden yaşça küçük olan kişilerin ona saygısız davranması.

D)    Çocuğun hayaller kurması.

 

13) “Beyaz Gemi” romanı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A)    Kitaptaki çocuk hayaller kurmayı sever.

B)    Kitapta yaşayan insanlar Kırgız soyundandır.

C)    Kitaptaki nine çok iyi kalpli ve sevecendir.

D)    Urazkul karısını sürekli dövmektedir.

 

14) “Beyaz Gemi” romanı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A) Kitapta ormanda yaşayan anne-baba ve çocuğun mutlulukları anlatılmaktadır.

B) Kitaptaki insanların tamamı mutlu ve sorunlardan uzak yaşamaktadır.

C) Kitaptaki karakterlerin tamamı erkektir.

D) Kitaptaki çocuk dedesi ve ninesi ile yaşamaktadır.

 

15) Romanın adının “Beyaz Gemi” olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çocuğun gemileri çok sevmesi.

B) Yaşadıkları yerde beyaz gemilerin bulunması.

C) Çocuğun kaptan olmayı hayal etmesi.

D) Çocuğun babasının beyaz gemide çalıştığını hayal etmesi.

 

CEVAPLAR:

1)      B    2) C    3) C   4) D   5) A  6) B   7) D   8) C   9) B   10) D   11) B   12) A   13) C  14) D  15) D

 




Paylaş
Sitemizdeki Benzer İçerikler



Yorumlar

Bu Yazıya Toplam 1 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir

k - şşşşşşşşş
17 Şubat 2014 - 13:11

uuuuuuuuuuuuuuu

İlgili Terimler :
SiZ SORDUNUZ BiZ CEVAPLADIK!
test ve etkinliklerin cevaplarını nasıl öğreneceğiz
test ve etkinliklerin cevaplarını nasıl öğreneceğiz
Martı hikayesinde karakterlerin ruhsal ve fiziksel özellikleri nelerdir ?
8.sınıf inkılap tarihi kurs planına ihtiyacım var acil.
ingilizce teog hazırlık kurs planı olan varsa yükleyebilir mi?
tek başna anlamı olmayan sözler
Hayatımızda önemliolayları gösteren krolejik bir poster hazırlamak
lütfenn cevaplayın
kurmaca
7. sınıf yazma ve yazarlık eğitimi dersinin 2014 2015 yıllık planı neden yok ?
SORU SORMAK İÇİN TIKLAYINIZ